Jobba som
personlig assistent

Som personlig assistent har du en livsviktig roll i människors liv.

  • Glädje
  • Ansvar
  • Engagemang
Boka möte

Boka möte

Please leave this field empty.

Personlig assistent Malmö

En personlig assistent ska vara ett stöd för den funktionshindrade i vardagen. Behoven kan variera kraftigt beroende på typ av funktionshinder, men den personlige assistentens grundläggande syfte är att hjälpa klienten med olika typer av vardagssysslor samt underlätta för denna att utöva sina fritidsintressen. Klienten måste själv känna att han eller hon har möjlighet att planera sin vardag. Att personer med funktionshinder ska kunna delta på sina egna villkor i samhället är en självklarhet för oss.

Enligt Assistansreformen från 1994 har den som är i behov av personlig assistans själv rätt att välja vem som ska vara utförare. Du kan välja att själv vara din egen arbetsgivare, anlita kommunen, ett kooperativ eller ett privat företag. Vi på Acepto Assistans kan hjälpa dig med alla ansökningshandlingar som du behöver och även i samråd med dig hitta en personlig assistent som du känner att det fungerar bra med.

För att bli en bra personlig assistent krävs det att man har stor respekt för klientens liv och vardag. Ömsesidig respekt är mycket viktigt för en välfungerande och långvarig relation. Vi arbetar därför långsiktigt och ser i så stor utsträckning som möjligt till att en och samma person jobbar med dig. Både du och din assistent ska känna att samarbetet är meningsfullt och utvecklande.

Självklart följer vi gällande arbetstidslagar för dina assistenter samt har kollektivavtal och avtalsförsäkringar.

För oss på Acepto Assistans är det viktigt att våra klienter får sina önskemål tillgodosedda. Våra ledord vid arbete med personlig assistans är tillit, trygghet, frihet, lyhördhet och respekt. Vi är också ytterst noggranna med att den personliga kemin mellan den funktionshindrade och den personlige assistenten fungerar bra. Känns det obekvämt redan från början kommer det naturligtvis inte att fungera i längden.

Därför har du själv ett avgörande inflytande när du väljer vem som ska utföra din personliga assistans. Vi ska i alla lägen vara ett bra stöd, men din vardag är du själv helt fri att utforma!

Please leave this field empty.

Kontakta oss

Tveka inte att höra av dig med eventuella frågor. Vi ser till att allting känns glasklart innan du fattar några viktiga beslut.
Vi finns även i Lund